KARAMELOVÉ ŘEZY - móóóc dobré!
Potřebné ingredience
Těsto: 6 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 6 vajec, 1 lžíce kakaa, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu. Můžeme přidat i hrst mletých ořechů, dle potřeby mléko na zředění těsta. (Lžíce dávám vrchovaté.) *** Krém: 1 máslo, 1 kondenzované mléko SALKO *** Na ozdobu: čokoláda na vaření, krájené mandle.
Postup přípravy
KRÉM: Ručním šlehačem utřeme máslo a potom vmícháme předem uvařené studené kondenzované mléko, které je potřeba nejlépe den předem uvařit. (Plechovku mléka celou zalijeme vodou a vaříme cca 2 hodiny. Dle potřeby kdyžtak dolíváme horkou vodu, aby byla plechovka stále potopená. Mléko potom bude hnědé zkaramelizované.) Krém namažeme na vychladlou buchtu a vršek polijeme čokoládou a ozdobíme strouhanými mandlemi.
Abych šetřila energií a nevařila 2 hodiny jen jednu plechovku, tak si většinou vařím 2-3 kondenz.mléka najednou a ty která hned nespotřebuju dávám vychladlá do ledničky a mám je pro příště již připravená.
Tyto řezy jsou opravdu moc dobré. Je to opravdu fajnová buchta a u nás doma MÓC oblíbená.
Dejte mi vědět, jestli vám také chutnala.
z uvedených ingrediencí vypracujeme tekuté těsto, ale ne řídké!
těsto nalijeme na vymazaný a hr.moukou vysypaný plech a pečeme při 160°C asi 15 minut
upečenou buchtu necháme vystydnout
v průběhu pečení si připravíme krém - utřeme máslo a postupně vetřeme vychladlé zkaramelizované kondenzované mléko
krém namažeme na vychladlou buchtu
polijeme čokoládou a posypeme krájenými mandlemi
Nakrájené řezy ... připravené ke kafíčku. Čokoláda se mi tentokrát při krájení lámala, protože jsem do čokolády na vaření přidala ještě i pár mléčných figurek z vánoční kolekce. Čokoláda má pak hezkou mléčnou barvu, ale hůře se krájí a více se láme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé